USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dijous, 3 de maig de 2012
Noticias generales

José Javier Bonet s'estrena com a president dels Graduats Socials

Palma, 2 de Maig de 2012

El nou responsable del Col•legi es va presentar en la introducció de la segona conferència d'Antoni Font sobre la mobilitat funcional i geogràfica dels treballadors
El nou president del Il.lustre Col.legi de Graduats Socials de les Illes Balears, José Javier Bonet, es va presentar als Graduats Socials abans de la segona conferència del Graduat Social i advocat Antoni Font, que tornava al Col•legi després del gran èxit de la primera vegada, en la qual moltes persones es van quedar sense poder assistir a la conferència per motiu d'espai.

Bonet va aprofitar la massiva presència de Graduats Socials en el saló d'actes de la seu corporativa per agrair als presents la seva assistència, així com exposar-los breument el seu llibre de ruta després de ser triat nou president en substitució de Francisco Navarro. “Estic molt feliç d'estar aquí amb tots vosaltres. La meva intenció com a nou responsable del Col•legi és que tots tingueu cabuda en ell.

Treballaré perquè el Graduat Social d'aquesta comunitat tingui la màxima formació, que és molt necessària en els temps actuals amb tants canvis legislatius”, va exposar Bonet.

El nou president va assegurar que les coses fins avui s'han fet bé en el col•legi i que pretén donar continuïtat a aquesta línia. “Fins al moment el Col•legi ha funcionat molt bé. La meva intenció és la de seguir aquesta dinàmica i per a això estic acompanyat d'una Junta important i que no deixa de treballar pel be del col•lectiu”, va assenyalar aquest Graduat Social i advocat, que va rebre un sonor aplaudiment dels presents en senyal de benvinguda.

José Javier Bonet seguidament va donar pas al seu company Antoni Font que es va mostrar satisfet de tornar a estar “entre vosaltres, els meus companys de professió” després de l'èxit de la primera edició. Aquest ponent va tornar a parlar sobre la mobilitat funcional i geogràfica dels treballadors davant un auditori novament ple.

“Parlaré del capítol Tercer d'aquesta important reforma, però abans d'entrar en matèria és necessari fer una introducció del que és aquest Reial decret”, va comentar Antoni Font. “Aquesta reforma per entendre-la cal saber com ve. Neix després de calibrar com està el mercat espanyol i veure que les mesures que fins ara s'havien pres no han estat suficients. És per això que es cerquen una sèrie de mesures al mercat de treball i laboral per veure si s'afavoreix aquest mercat”, va afegir.

Aquest advocat va afirmar que la legislació d'aquesta reforma no és molt àmplia. “El marc jurídic en el qual es mou és curt. És breu en ser 25 articles, 9 disposicions, 12 transitòries, una derogatòria i 16 finals. Aquestes disposicions el que fan és marcar un abans i un després del que serà el mercat de treball a partir del 12 o 13 de febrer de 2010”, va apuntar.

Font va revelar les principals mesures que posa el legislador en aquesta reforma. “En principi perquè el mercat de treball s'arregli, la qual cosa es fa és marcar unes pautes en el sentit d'afavorir l'empro dels treballadors. Per a això hi ha una intermediació. Les agències de col•locació fins avui no han estat eficaces pel que dóna entrada a les privades. Aquesta reforma se centra molt en la formació, potencia els contractes formatius, els de aprenentatge i es premia a les persones que fomentin aquesta formació amb la reducció de quotes. Aquesta formació al principi estava prevista que fora per a persones fins als 25 anys”, va assegurar aquest Graduat Social.

Font va ser desgranant els diferents punts del capítol Tercera d'aquesta Reforma Laboral com la jornada de treball, els contractes de formació o els de emprenedors. Novament, en acabar la seva exposició, va respondre a les preguntes dels presents.