USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dimarts, 9 d'abril de 2013
Noticias generales

“Els diferents casos sonors que han hagut han donat més transcendència a la Llei 10/2010”

Palma, 9 d'abril de 2013

Francisco Taillefer i Carlos Tejada ofereixen un seminari pràctic sobre la prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme
El Il•lustre Col•legi Oficial de Graduats Socials de les Illes Balears va organitzar en col•laboració amb RSM Gassó un seminari pràctic sobre la prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, coincidint amb l'entrada en vigor de la Llei 10/2010, de 28 d'abril. Francisco Taillefer, soci de la signatura RSM Gassó Auditors i economista, i Carlos Tejada, fiscal titular de la Fiscalia de Marbella, van ser els ponents d'aquest curs realitzat a l'aula polivalent de la seu corporativa del Col•legi i que va ser presentat pel president dels Graduats Socials, José Javier Bonet.

Francisco Taillefer va ser el primer a agafar la paraula i va explicar que el blanqueig de diners “és un tema de gran actualitat tant aquí com al món”. “Els diferents casos sonors que han hagut han donat més transcendència a aquesta llei, que iguala la part administrativa i penal en el supòsit d'infracció. A més, aquest apartat ha evolucionat notablement ja que fa molt poc que no existia res específic sobre aquest tema”, va dir aquest advocat al que no li agrada que aquesta nova reglamentació acosta els delictes econòmics amb el terrorisme. “No m'agrada que es barregi, però ha vingut així i cal acceptar-la”, va afegir.

Taillefer va dir que amb aquesta llei els professionals de vegades deuran fer “gairebé de policies” per determinar que l'origen dels diners que reben per diferents conceptes no és il•lícit. “Crec que no deuria ser així, però ho és. Hem d'identificar de manera formal i real els fons que puguem rebre. Fins i tot ser una mica inquisidors. És el que ens marca la llei. Hem de ser diligents amb això per evitar sancions. Sabem que pot ser alguna cosa incòmode però es la vostra obligació”, va subratllar. Per la seva banda, Carlos Tejada va comentar que la nova reglamentació obliga a assessors fiscals, auditors de comptes i, entre uns altres, a advocats a aprovar per escrit mesurades de control intern. “Estan enfocades principalment a aplicar polítiques i procediments adequats en matèria de diligència deguda, informació, control intern i, entre unes altres, garantia del compliment de les disposicions pertinents i comunicació, amb l'objecte de prevenir i impedir operacions relacionades amb el blanqueig de diners o el finançament del terrorisme”, va explicar.

Tots dos ponents van comentar la legislació vigent amb la seva història, les responsabilitats penals de les persones físiques i jurídiques, l'anàlisi de risc, què fer i com es notifica una operació sospitosa i com conèixer al client.