Dijous, 3 de juny de 2021
Noticias generales
Els consellers Iago Negueruela i Rosario Sánchez informen més de 200 graduats socials sobre els ajuts de 855 milions de l’Estat per a empreses i autònoms
Palma, 3 de juny de 2021

Els consellers Iago Negueruela i Rosario Sánchez informen més de 200 graduats socials i gestors administratius professionals sobre els ajuts de 855 milions de l’Estat per a empreses i autònoms
El Govern de les Illes Balears ha iniciat avui un cicle de trobades amb professionals de diversos col·lectius per informar del procediment telemàtic a seguir per poder optar a la línia d’ajuts directes de 855,7 milions d’euros finançada pel Govern d’Espanya per a les empreses i autònoms de les Illes Balears més afectats per les conseqüències de la COVID-19. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, han encapçalat la sessió informativa amb més de 200 professionals dels col·legis oficials de Graduats Socials i de Gestors Administratius de les Illes Balears.

La sessió informativa d’avui, amb més de 200 associats dels col·legis professionals de Graduats Socials i de Gestors Administratius de les Illes Balears, que s’ha dut a terme de manera presencial i per videoconferència, ha comptat amb la participació dels consellers Iago Negueruela i Rosario Sánchez, dels directors generals de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, de Projecció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Manuel Porras, i de l’administrador tributari de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), Alberto Roibal.
Aquest cicle de trobades informatives dona continuïtat a la feina prèvia del Govern amb els diversos sectors empresarials per al disseny i la posada en marxa d’aquesta línia d’ajuts. Segons el Reial decret llei 5/2021, correspon a les comunitats autònomes el desenvolupament i la gestió d’aquests fons estatals, que han disposat de certa flexibilitat per ampliar la llista de sectors elegibles per rebre aquest suport econòmic, com s’ha fet a les Illes Balears.
En aquest cas, el Govern, juntament amb els principals agents econòmics i socials i diferents partits polítics, van acordar —en el marc del Pacte per a la Reactivació— ampliar en una cinquantena el nombre d’activitats econòmiques (CNAE) susceptibles de rebre ajuts, entre altres mesures adaptades al territori de la nostra comunitat autònoma. Així, a les Illes Balears es recullen prop de 150 activitats susceptibles de ser beneficiàries d’aquests ajuts.
A més de l’ampliació de CNAE, s’han observat quatre supòsits que recullen situacions concretes de les illes, i que també són susceptibles d’acollir-se als ajuts. Així, podran demanar aquests ajuts els autònoms de temporada, les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook, les empreses de nova creació i les empreses que van dur a terme fortes inversions el 2019.
Aquesta línia d’ajuts té la finalitat de distribuir fons directes a empresaris i professionals autònoms per reduir deute i millorar la seva viabilitat, en el marc de les mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19. Amb el disseny d’aquesta convocatòria, publicada el 29 de maig al BOIB, s’ha establert un mecanisme per garantir que totes les empreses i els autònoms que tenen dret a aquestes ajudes en rebran; és a dir, que ningú no quedarà fora de percebre-les, si es compleixen les condicions exigides.
D’aquesta manera, s’obre ara un calendari perquè a partir del proper 14 de juny es puguin començar a realitzar les sol·licituds de les ajudes. Les ajudes es començaran a fer efectives durant la segona quinzena de juliol.