USUARIS REGISTRATS
USUARIS REGISTRATS

NOTÍCIES

NOTÍCIES I NOVETATS

Dijous, 17 de novembre de 2022
Noticias generales

Els Col·legis Oficials de Graduats Socials i d’Advocats de les Illes Balears signen el primer Codi Ètic per facilitar la mediació en conflictes laborals

Palma, 17 de noviembre de 2022



La signatura s’ha produït en presència dels representants del TAMIB

El Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears, representat per la seva presidenta, Apol·lònia Julià, i el Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, amb el degà Martín Aleñar al capdavant, han signat avui un acord pel que donen validesa al primer Codi Ètic de mediació en conflictes laborals previ a la via judicial.

Aquesta signatura s’ha realitzat avui, a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, davant el conseller Iago Negueruala, la directora general de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham, i els agents econòmics i socials, com a integrants de la Fundació Tribunal d’Arbitratge de les Illes Balears (TAMIB), organisme on es realitzen les mediacions de conflictes laborals a l’àmbit de les Illes.

En acabar l’acte de signatura, el conseller Negueruela ha destacat la importància de l’assumpció d’aquest Codi Ètic per les parts signants, ja que dona un impuls i reforç a la labor mediadora que es desenvolupa en el TAMIB, alhora que reforça el diàleg social, en aquesta ocasió per evitar la judicialització dels conflictes laborals.

Els cinc punts del Codi Ètic

L’acord aprofundeix en cinc aspectes de la mediació en conflictes laborals:

Preparar professionalment la negociació a desenvolupar durant les sessions de mediació amb la persona representada, com una oportunitat real per reconciliar les posicions i interessos de les parts en conflicte i millorar les relacions futures entre les mateixes parts. Preavisar, en el cas que així sigui, de la impossibilitat d’assistir presencialment o de participar en línia en els actes de mediació per causes sobrevingudes, amb 24 hores d’antelació. Donar prioritat o aconsellar des de l’inici l’assistència presencial o la participació en línia de les persones directament afectades pel conflicte a l’acte de mediació. Participar en les mediacions d’acord a les regles formals del TAMIB i d’acord al principi de bona fe negociadora. Complir amb els acords arribats com a parts signants d’aquests acords, dotant-los de seguretat jurídica i eficàcia, contribuint a generar confiança amb el TAMIB.