Dimecres, 5 de novembre de 2014
Noticias generales
“Lexnet no és una aplicació de gestió en el despatx, és més aviat una de recepció de notificacions”
Palma, 5 de novembre de 2014
El degà del Col•legi de Procuradors, Frederic Ruiz, va traslladar la seva experiència en aquest sistema als Graduats Socials en una sessió informativa
“Estic aquí per donar una mica de llum en un canvi important que deveu afrontar. Us vull traslladar la nostra experiència en el maneig d'una aplicació ara gairebé desconeguda per a vosaltres però que en breu se us farà molt familiar”, va assenyalar Frederic Ruiz en les seves primeres paraules als presents. “Lexnet va començar fa ja quatre anys i el Col•legi de Procuradors va ser el pioner. Nosaltres portem des de l'any 2009 rebent notificacions mitjançant aquest sistema. Vosaltres comencéssiu a rebre escrits ja. Per això s'ha fet aquesta sessió informativa”, va afegir.
“El perfil que es trobaran una vegada que han accedit a Lexnet és diferent depenent del col•lectiu al que es pertanyi. El maneig és idèntic per a tots, però el que canvia és el contingut. La façana i el funcionament és diferent”, va explicar Ruiz ajudat per la projecció d'imatges.
Aquest procurador va alertar als presents dels possibles problemes que poden sorgir en el funcionament d'aquesta aplicació. “Pensin que Lexnet no és un entorn molt estable. No és comparable al que passa avui dia en el qual la majoria de sistemes informàtics que no es ‘pengen’. Sobre aquest tema, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ja ho va haver de substituir en registrar-se problemes. A més, no és tan estable com estem acostumats quan accedim als sistemes de la Seguretat Social o Hisenda”, va dir.
Frederic Ruiz va assenyalar la importància de, com ocorre amb altres programes de notificacions electròniques, estar al dia. “Aquesta aplicació està pensada per a ells. Com no poden conservar tot el que generen eliminen documents. Vagin amb compte perquè les notificacions només es conserven en la seva bústia per espai d'un mes, després s'esborren. Una de les coses més importants és que sàpiguen gestionar-les. Això no és una aplicació de gestió en el despatx, és més aviat una de recepció de notificacions. Aquí cada mestre té el seu llibre. Jo, per exemple, me les descarrego totes al meu ordinador com a mesura de seguretat i per tenir-les organitzades en qualsevol moment”, va subratllar. “Han de pensar que es respecten les hores del matí per enviar les notificacions però heu de lluitar per tenir al dia la vostra bústia. Lexnet està configurat per funcionar les 24 hores els 365 dies a l'any”, va prosseguir.
“És més segur que el suport de paper, aquí no es perd gens ja que tot queda constatat de manera telemàtica. No obstant això, l'Administració hauria d'estar quatre vegades més preparada que nosaltres i no donar-nos de vegades vint interpretacions del tema. Això succeeix”, va desvetllar.
Finalment, Frederic Ruiz va assenyalar que entén que pot ser un canvi substancial en la manera de treballar amb el jutjat a partir d'ara i que “tindreu un canvi més gran que nosaltres en el seu moment”, però és un canvi que es deu afrontar, sí o sí. És un canvi de xip pel qual heu de passar”. “No ens podem relaxar i hem de posar-nos al dia ja, encara que el Jutjat no l'hagi aplicat íntegrament”, va comunicar.